Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Almás palacsinta dióbundában

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • diónyi vaj ( olvasztott )
  • A töltelékhez :
  • 4 db alma
  • 20 dkg sütőtök (lereszelve)
  • 4 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • A panírhoz:
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás (L-es)
  • 15 dkg dió

Elkészítés

    1. A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
    2. A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel ill. a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük. A diót illatosra pörköljük, majd ledaráljuk.
    3. A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes