Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dióba forgatott mini kürtöskalács

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1,7 dkg élesztő
  • 13 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • A külső borításhoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 3 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • Az öntethez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1.

    1 dl langyos tejbe tegyünk 1 ek cukrot és egy csipet sót. Felfuttatjuk benne az 1,7 dkg élesztőt. Hozzáadjuk a 13 dkg lisztet, az 1 db tojást, az ½ tk reszelt citromhéjat és 1 ek olajat. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől. Letakarjuk tiszta konyharuhával, és meleg helyen 40 percig kelesztjük.

    2.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, majd levágunk belőle 1×20 cm-es csíkokat. Megkenünk néhány kisebb fahengert 1 ek olajjal, és csigavonalban rácsavarjuk a tésztacsíkokat.

    3.

    Sűrű szirupot főzünk 5 dkg cukorból és 1 dl vízből. Kivajazunk és kilisztezünk egy kisebb tepsit. Belehelyezzük a kalácsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még melegen lecsúsztatjuk a kalácsokat a formákról, és megkenjük őket a cukorsziruppal. Ezután 10 dkg darált dióban és 3 dkg porcukorban megforgatjuk a kalácsokat.

    4.

    Amíg hűl, elkészítjük az öntetet: sűrűre főzünk 2,5 dl tejet 2 db tojássárgájával, 5 dkg porcukorral, 1 dkg liszttel és ½ rúd vanília kikapart belsejével. A tányérra kanalazzuk, mellé tesszük a kürtöskalácsokat, és eperszemekkel, citromfűvel díszítjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin