Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dinnyés túrótorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 3 lap zselatin
  • 50 dkg túró
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 2 dl natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 50 dkg görögdinnye
  • 1 csomag színtelen tortabevonó
  • 2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet morzsásra törjük (legjobb, ha zacskóba tesszük, és nyújtófával ütögetjük), összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kanálháttal belenyomkodjuk a kekszes masszát. A tortaforma oldalára sütőpapírt tapasztunk.

    A zselatint vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a mascarponéval, a joghurttal, a porcukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, elkeverjük kevés túrós masszával, majd a massza egészébe dolgozzuk. A kekszalapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.

    A dinnyehúst (magok nélkül!) kis darabokra vágjuk, és sűrűn a torta tetejére rakosgatjuk.

    A tortabevonót a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük 2,5 dl vízzel, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.

    A tortát tálra emeljük, megszórjuk fenyőmaggal, és citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin