Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dinnyehéj-lekvár

3 5/5
120 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Mire jó a görögdinnye héja? Mondhatnánk semmire. Dehogynem jó! Lekvárt lehet főzni belőle.

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső zöld részét, a világos részét lereszeljük, héjastól hozzáreszeljük a citromot, és fedő alatt kb. 2 órán át puhára főzzük. Kavarni csak ritkán kell rajta egyet-egyet, mert nem ég le. Hozzáadjuk a cukrot, és még fél órát főzzük kevergetve.

Üvegbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztba tesszük.

Megjegyzés

Nagynénémnél ettem először ilyet, narancslekvárnak tippeltem volna.
- janijani

Ezek is érdekelhetnek

Friss