Előkészítés: A sárgadinnyéket megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk ki a húsából. A dinnyék szélét éles késsel hullámosra kiszabjuk, ezekben fogjuk tálalni a salátát. A görögdinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és a húsából szintén gömböcskéket vájunk ki.
Elkészítés: A kétféle dinnyegolyókat nagy tálba tesszük, leöntjük a likőrrel, óvatosan összeforgatjuk, és kb. egy órára betesszük a hűtőbe. A dinnyegolyókat meghempergetjük a kristálycukorban, a dinnyekelyhekbe rakjuk, és csokoládét reszelünk rá, vagy készen kapható csokoládé babszemekkel díszítjük. A visszamaradt levet a dinnyékre szűrjük, mentalevéllel díszítve azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre