Elkészítés: A görögdinnye héjának zöld részét vékonyan lehámozzuk, és az alatta lévő, zöld húsát ujjnyi darabokra vágjuk. Ecetes vízben - 3 rész víz, 1 rész enyhe ecet arányban - felforraljuk. Tésztaszűrővel kiszedjük, kétszer leöblítjük, megmérjük. Amennyi súlyú a dinnye, annyi cukrot kevés vízzel felforralunk, teszünk hozzá feleannyi súlyú citromkarikát (héjával együtt), és 10 percig főzzük. Ekkor a dinnyét is beledobjuk, egyszer felforraljuk, és a szirupban hagyjuk kihűlni. Másnap a szirupot leszűrjük, felforraljuk, ismét beletesszük a citromos dinnyét, majd benne hűtjük ki. Ezt harmadnap is megismételjük, majd üvegekbe rakva lekötjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre