Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, és a színezéken és tortadarán kívül a hozzávalókat összedolgozzuk. Az állaga legyen jól formálható, se nem száraz, se nem nedves.
Az összegyúrt tésztát osszuk ketté, s az egyik felét piros színezékkel, a másikat zölddel elegyítsük össze. A pirossal színezett részbe keverjük bele a tortadarát. A dara mennyisége ízlés szerinti, de ügyeljünk arra, hogy eloszlásában a dinnye magjának látványát keltse.
Ezután a piros gyúrt tésztából 5-6 gombócot formáljunk. A zöld anyagot pedig nyújtsuk ki kb. 4-5 mm vastagra, és szintén 5-6 lapot szeljünk belőle, majd a piros gombócokat borítsuk be vele úgy, hogy nagyjából egyenletesen fedje. Kb. teniszlabda nagyságú golyók formálhatók ebből a mennyiségből. Ezek után felezéssel osszuk el (4-8 db), vagyis vagdossuk szeletekre a golyókat úgy, hogy a képen látható dinnyeszeleteket kapjuk.
Nagyon szép látványt nyújt a terített asztalon, a gyerekek pedig örömmel fogyasztják a kis érdekes dinnyécske szeleteket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre