A családi vállalkozás saját ültetvényeiről származó teákat frissen, csakis kézzel szüretelik, s a tealevelek feldolgozását a hagyományos, úgynevezett ortodox módszer szerint végzik. A helyben történő vákuumcsomagolás pedig garantálja a tea frissességének megőrzését, bárhová is szállítják szerte a világon. Termőhely és régiós szelekciók alapján a Dilmah single origin, single region, single estate teákat készít, elsősorban a Ceylon teát híressé tevő fekete teákat, de nagyon izgalmasak a hegyvidéki zöld teáik is.
Virágok, fűszerek, gyümölcsök a csészében
A Dilmah ízesített teái és herba főzetei készítésekor szintén a minőségre helyezi a hangsúlyt, továbbá felhasználja a több ezer éves ayurvédikus gyógyítás tapasztalatait. A főzetekhez ceyloni ültetvényeken termesztett valódi, szárított fűszereket és virágokat használnak, a gyümölcsök esetében pedig kizárólag természetes aromákat. Számtalan ízkombinációban alkotják meg a fűszerekkel és gyümölcsökkel kevert elegáns teáikat, s herba főzeteiket, melyek elegáns csomagolásban kerülnek a fogyasztók elé.
Az ünnepi időszak egyik kedvence lehet a Magyarországon novemberben megjelenő Dilmah Infusion termékcsalád. A természetes összetevőkből, koffeinmentes, gazdag aromákból, s a ceyloni ültetvények virágainak, gyógynövényeinek és fűszereinek ötvözetéből készülő keverékek egészséges ízbombák a téli szezonra.
Az etikus tea
A Dilmah nemcsak termékeivel, hanem üzleti filozófiájával is igyekszik példaértékűvé tenni a teázás ötezer éves hagyományát. Bár több mint száz országot látnak el teáikkal, a minőségcentrikus, környezettudatos és etikus teakereskedelem jelenti a működés alappilléreit.
A finom kortyok mögött a tea iránti tisztelet is megjelenik a csészében, s céljuk, hogy még sok generáción keresztül szolgálhassák ki fogyasztóikat világszerte.