Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 fontos kérdés a fogyásról: íme a dietetikus válaszai

Hogyan adjam le a felszökött pluszkilókat? Hogy akadályozzam meg, hogy tovább hízzak? Kipróbálhatom-e a fogyitablettákat? Ezekkel a kérdésekkel kerestétek meg a Mindmegette dietetikusát, Somogyi-Kovács Anitát, aki meg is válaszolta mindet.

Nemrég az idegeskedéstől lefogytam 8 kilót, de aztán megnyugodtam, és 6 kiló visszajött. Sajnos, a magasságomhoz képest így is túlsúlyos vagyok. Hogyan érhetném el, hogy a maradék 2 kilót ne hízzam vissza, sőt, tovább fogyjak?

- Idegeskedés helyett például tusoljon egyet, valamint csökkentse a napi édességadagját, és ideges falás helyett azt is lassan eszegesse meg. Egy kis szelet csoki bőven elég! Sokan a stressz levezetése érdekében sétálnak egy nagyot, vagy valami más mozgásformát választanak.

Változókorba kerültem, és feljött rám jó néhány kiló, pedig nem eszem többet. Mit tanácsol, mit tegyek?

- A változókorral a szervezet energiaszükségletének csökkenése is együtt jár. Ennek kompenzálására akár napi fél óra mozgás is elegendő lehet, a súlytöbblettől függően!

Szeretnék kipróbálni valamilyen étrend-kiegészítőt vagy fogyókúrás tablettát, de nem tudom, melyiket válasszam. Mit gondol?

- A fogyókúrás szerek és az étrend kiegészítők nem teljesen ugyanazok! Az étrend-kiegészítő valamilyen mikro- vagy makrotápanyaggal támogathatja a szervezetet, ha annak állapota eltér a megszokottól, például terhesség, betegség vagy hiányos táplálkozás esetében. Ha a „fogyókúrát” nem dietetikus állította össze, előfordul, hogy valamelyik tápanyagból hiány alakul ki. Ám azt, hogy melyikből, csak a dietetikus tudja eldönteni, aki ezután javaslatot tesz az étrend korrigálására vagy arra, hogy milyen jellegű termék szedése lehet célravezető. A fogyasztó „csodaszerek” csak akkor járulhatnak hozzá kis mértékben (!) a fogyáshoz, ha a szedésük megfelelően beállított testsúlycsökkentő étrenddel és mozgással is párosul. Azt el kell felejteni, hogy bekapunk 1-10 tablettát, és azonnali eredmény jelentkezik!

HATÁSOS-E A FEHÉRJEDIÉTA? JÓK-E A FOGYITABLETTÁK? 3 HASZNOS VÁLASZ DIETETIKUSUNKTÓL >>> 
5 KÉRDÉS+5 VÁLASZ DIETETIKUSUNKTÓL A TARTÓS FOGYÁSRÓL! >>> 
ECETTŐL LEHET FOGYNI? A KRÓM VAJON SEGÍT A DIÉTÁBAN? SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL! >>>
TARTÓS FOGYÁS KÖNNYEDÉN - DIETETIKUSUNK SEGÍTSÉGÉVEL! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss