Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem eszik a gyerek zöldséget és gyümölcsöt - segít a dietetikus

Sok szülő találkozik szembe azzal a problémával, hogy a válogatós gyerek egyszer csak megmakacsolja magát, és nem hajlandó megenni a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ilyenkor jön a trükközés, és ebben segít dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita.

A 12 éves gyermekem nem szereti a gyümölcsöt és a zöldséget. Milyen trükkökkel tudnám rávenni, hogy többet fogyasszon belőlük?

A gyümölcsöt joghurtba, túrókrémbe, pudingba is elrejtheted. Ha naponta 1-2 dl 100%-os gyümölcslevet is elfogyaszt a gyerek, akkor egyelőre semmi gond! Készíthetsz málnás turmixot, akár egy szelet főtt céklát is beleturmixolva.

Minden kicsi szereti a burgonyát, ha törve készíted el, színesítheted főtt zöldségekkel, vagy megszórhatod csemegekukoricával. Ha a gyerek szereti a sajtot, akkor fondüt is készíthetsz, de mindig friss zöldségekkel tunkoljak a sajtot!

Ha bolognai spagettit készítesz, ne csak paradicsompürét használj hozzá, hanem finomra reszelt répát is főzz a szószba. A legtöbb gyereknek megvannak a kedvenc zöldségei és gyümölcsei, az ízlésük pedig a korral együtt változik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss