Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás sült túrótorta meggyöntettel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
  • 10 dkg tea vaj
  • 5 dkg xilit
  • kevés só
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 2-2,5 dkg xilit (porrá darálva, vagy lehet kapni por formában is)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő
  • 35 dkg tejföl
  • 3 db kisebb tojás
  • 1 kávéskanál vanília-aroma
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • A meggyes öntethez:
  • 20 dkg meggy
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál xilit

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.

A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)

A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.

Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.

A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss