Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diétás rakott karfiol

default user icon
2

Hozzávalók

  • 50 dkg karfiol
  • 2 ek olívaolaj (+ a tálhoz)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 20 dkg darált pulykamell
  • őrölt fehérbors
  • fűszerpaprika
  • 6 ek bulgur
  • 2 dl joghurt

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
    2. Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
    3. A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
    4. A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

      RAKOTT KARFIOL: TEJFÖLLEL, BACONNEL, CSIRKEHÚSSAL. MEGOLDÁSOK A SAJTBUNDA ALÁ >>> 

      CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

      KARFIOL, BROKKOLI, KELBIMBÓ >>> 

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kuszepi
Kedves pocok! A bulgur (búzatöret) Törökországból származik, napon szárított zöld búzaszem. Köretnek vagy salátának ajánlják.
pocok07
Mi az a bulgur?

Hasonló Receptek

Magazin