Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás mákos-meggyes piskóta

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A diétás mákos-meggyes piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat összekeverjük az édesítőszerrel.
  2. A máklisztet a szódabikarbónával és 1 csipet sóval elkeverjük, majd a tojássárgákhoz adjuk.
  3. A tojások fehérjét 1 csipet sóval habbá verjük, majd a masszához adjuk, és ez egészet vékonyan kivajazott tepsibe öntjük.
  4. A kimagozott meggyel megszórjuk a tésztát, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10, maximum 15 percig sütjük. Figyeljünk a sütési időre, mert ha túlsül, kiszárad! A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss