Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás joghurttorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1.  A piskóta elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, közben a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot, végül hozzáadjuk a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt készre sütjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük. Folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a zselatin fixet, majd a citrom levét, a narancs héját és a joghurtot. A kihűlt piskótát a tortaformában hagyjuk, rákanalazzuk a joghurtos krém felét, majd ízlés szerint kirakjuk gyümölccsel. A maradék krémet a gyümölcsökre terítjük, és tört mandulával vagy további gyümölcsökkel díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss