Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diétás epertortácska

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személynek:
  • 2 dkg eritrit
  • 2,5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 dkg zabkorpa
  • 2 tojásfehérje
  • csipet vaníliás nyírfacukor
  • csipet reszelt citromhéj
  • csipet sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg eper
  • 1 teáskanál vaníliás pudingpor
  • A csokimázhoz:
  • 1 evőkanál por eritrit
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál főző tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a korpát, az eritritet, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás nyírfacukrot összekeverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Körülbelül 25x15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.

    A megtisztított epret egy kevés vízzel feltesszük főni, kis lángon szétfőzzük, majd egy kevés vízzel elkeverve hozzáadjuk a pudingport, és még 1-2 percig főzzük kevergetve.

    A mázhoz a kakaóport elkeverjük a por eritrittel, és óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, amíg sűrű krémet nem kapunk.

    A tortalapot 3 egyforma részre vágjuk (nem vízszintesen), megtöltjük az eperkrémmel, a tetejét pedig a csokikrémmel beborítjuk. Hűtőben lehűtjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin