Elkészítés: A lisztet, a korpát, az eritritet, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás nyírfacukrot összekeverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Körülbelül 25x15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.
A megtisztított epret egy kevés vízzel feltesszük főni, kis lángon szétfőzzük, majd egy kevés vízzel elkeverve hozzáadjuk a pudingport, és még 1-2 percig főzzük kevergetve.
A mázhoz a kakaóport elkeverjük a por eritrittel, és óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, amíg sűrű krémet nem kapunk.
A tortalapot 3 egyforma részre vágjuk (nem vízszintesen), megtöltjük az eperkrémmel, a tetejét pedig a csokikrémmel beborítjuk. Hűtőben lehűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre