Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás csodaszer a fűszerpolcról: fogykúrázz fahéjjal - mindaétrend, receptek!

default user icon
MME
Mi jut eszedbe a fahéjról? Inkább egy jó almás vagy szilvás pite, mint a fogyókúra, igaz? Pedig, ha tablettában szeded, segítségedre lehet a diétázás közben.

A fahéjról legtöbbünknek valamilyen sütemény jut eszébe. Pedig ez a fűszer remek segítőtársad lehet a fogyókúrában: zsírégető hatású, segít megőrizni az egészséges vércukorszintet és elősegíti a vérzsírok kedvező arányának megőrzését, emellett antioxidáns hatású, így remek baktérium- és vírusölő is.

Kutatások bebizonyították, hogy napi 500 mg fahéj - egy tabletta a reggeli mellé, kettő az ebéd, és egy a vacsora mellé (vagy, ha úgy jobban tetszik, akkor háromnegyed teáskanál fűszerpor) jelentős segítséget nyújthat, ha fogyókúrázol.

Ha ráadásul egészségesen étkezel és egy kicsit sportolsz is, garantált a siker!

Miért olyan hatásos?

Az egészséges vércukorszint megőrzése egyrészt segít a cukorbetegség megelőzésében, mert ilyenkor szervezeted kevesebb inzulin termel. Ráadásul ritkábban éhezel meg, így nem tömöd tele magad felesleges kalóriákkal.

Biztonságos?

Természetesen. A tablettában ugyanaz van, mint a fűszerben, tehát akár azt is fogyaszthatod. Azonban arra figyelj, hogy egyszerre 1000 mg-nál többet ne szedj. Ha pedig a cukorbetegségedet szeretnéd kezelni, mindenképpen kérd ki orvosod véleményét!

Maximalizáld a hatását ezzel a menütervvel!

Reggeli

1 tányér teljes kiőrlésű müzli, 1 csésze zsírszegény tejjel és annyi gyümölccsel, ami jólesik.

2 db tojásfehérjéből készült rántotta, vegyes zöldségekkel, 1 pohár zsírszegény joghurt és annyi gyümölcs, amennyi jólesik.

Főzz 1 tányér zabkását 1 csésze zsírszegény tejjel és tálald bogyós gyümölcsökkel

Ebéd

Válasz egyet! + 1000 mg fahéj

Néhány szelet zsírszegény felvágott és sajt, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyéren, 2 evőkanál light majonézzal, tálald zöldségekkel, amit megöntözhetsz valamilyen zsírszegény öntettel. Desszertnek annyi gyümölcs, amennyit kívánsz.

Egy nagy tányér vegyes saláta, tonhallal és alacsony zsírtartalmú sajttal, 2 evőkanál zsírszegény öntettel, 1 teljes kiőrlésű zsemlével

Egy nagy tányér csökkentett sótartalmú zöldségleves, 8 db teljes kiőrlésű lisztből készült kréker vagy keksz, annyi (zsírszegény) sajt és gyümölcs, amennyi csak jólesik.

Vacsora

Válassz egyet + 500 mg fahéj

Garnélarák vagy csirkemell (bőre nélkül), 2 evőkanál olivaolajon pirított brokkolival , és egy csésze főtt barnarizzsel

Grillezett vagy sült csirkemell (bőre nélkül). Ízesítsd izlésed szerint. Tálald 1 csésze paradicsomszószos, (teljes kiőrlésű) tésztával, és parmezánsajttal illetve annyi párolt zöldséggel, amennyit csak megkívánsz.

1 darab pulyka-burger, 1 szelet zsírszegény sajt, zsírszegény majonéz vagy ketchup, 1 darab teljes kiőrlésű zsemlében, 1 cső főtt kukorica, 1 tál zöldsaláta paradicsommal és zsírszegény öntettel.

Nassolnivaló

Annyi friss zöldség, ami csak jólesik
Smoothie: fagyasztott bogyós gyümölcsök, ½ csésze zsírszegény tej és ½ csésze zsírszegény joghurt. Turmixold jól össze!
1 szem gyümölcs + 10 dkg zsírszegény sajt
3-4 csésze popcorn
½ csésze teljes kiőrlésű müzli, ½ csésze zsírszegény tej, 1 db gyümölcsök
Válassz egyet az alábbiak közül. + 500 mg fahéj tabletta

Ezek is érdekelhetnek

Friss