Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétahoroszkóp! Fogyókúrás tippek minden csillagjegynek

default user icon
MME
Csillagjegyed az életmódod, az étkezési szokásaidat is meghatározhatja, éppen ezért érdemes megfogadnod néhány egyszerű tanácsot, melyek segítenek megszabadulni a pluszkilóktól.
Kos (03. 21. – 04. 20.)

Csak nyugodtan!

Kissé türelmetlen vagy, nem tudsz hetekig igazodni egy egyhangú programhoz, szükséged van a változatosságra.

Fanny-tanács: A legfontosabb, hogy add meg a módját az étkezésnek. Ne rohanj, alaposan rágj meg minden falatot, imádott gyorséttermeidet pedig messziről kerüld el!

Bika (04. 21. – 05. 20.)

Sportterv

Kimondottan ínyenc vagy, ünnepként fogod fel az étkezést. Sok időt szánsz a főzésre, szereted megtervezni a menüd.

Fanny-tanács: Jó lenne, ha a rendszeres sportra is legalább akkora hangsúlyt fektetnél, mint az evésre. Határozd meg előre, hogy az adott napon mikor kap helyet egy kis mozgás az életedben! 

Ikrek (05. 21. – 06. 21.)

Ne rohanj!

Néha elveszel a rengeteg tennivaló között, és emiatt megfeledkezel az evésről is. Táplálkozásod rendszertelen, este gyakran túl sokat eszel.

Fanny-tanács: Ha kell, állítsd be az órád vagy a telefonod, hogy figyelmeztessen, ha itt az ideje az evésnek! Válassz könnyű, de elegendő energiát adó fogásokat, például csirkemellet zöldséges barna rizzsel.

Rák (06. 22. – 07. 22.)

Kísérletezz könnyedén!

Szenvedélyes szakács vagy, emiatt a készételek szóba sem jöhetnek. Nincs olyan fogás, aminek az elkészítésétől megriadnál, de nem mindig figyelsz oda arra, hogy az adott étel mennyire tápláló, könnyű-e vagy nehéz...

Fanny-tanács: Koncentrálj a könnyű fogásokra, és ezekkel kísérletezz! Próbáld ki például, hányféleképpen lehet elkészíteni a brokkolit vagy a csirkemellet.

Oroszlán (07. 23. – 08. 22.)

Radikális lépések helyett

Szereted a végleteket, épp ezért hajlamos vagy radikális diétába kezdeni, ha meghízol. Csakhogy a gyorsan lekoplalt kilók általában kamatostul visszajönnek...

Fanny-tanács: Tarts mértéket a súlycsökkentésben is, koplalni ugyanis tilos!  Törekedj a kiegyensúlyozottságra, és ne hagyjd ki a programból a sportot sem.

Szűz (08. 23. – 09. 22.)

A tökéletesre törekszik

Ha nagy ritkán felszedsz néhány kilót, precizitásodnak köszönhetően egy kiegyensúlyozott diétával garantáltan visszaszerzed a karcsúságod.

Fanny-tanács: Bár szereted az előre meghatározott dolgokat, néha épp a változatosság a célravezető... A másik szempont, hogy ne feledkezz meg a kellő mennyiségű folyadék beviteléről sem! 

Mérleg (09. 23. – 10. 22.)

A hedonista

Élvezed az életet, a barátaiddal, családoddal közös lakomákat. A lemondást nem neked találták ki, hosszú távon éppen ezért nehezen állsz ellent hizlaló kedvenceidnek.

Fanny-tanács: Kis lépésekkel haladj: a reggelinél például a sonka alatt cseréld a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, ebédre pedig rántott hús helyett egyél grillezett csirkemellet.

Skorpió (10. 23. – 11. 22.)

A végletek embere

Egyik nap gátlástalanul lakmározol, a következőn radikálisan koplalsz. Ha lelki gondod van, hajlamos vagy az evésbe menekülni.

Fanny-tanács: Nem diétáznod kell, hanem a stresszt kezelni, mégpedig rendszeres testmozgással! Ez egyben az esetleges súlyproblémáidat is megoldaná.

Nyilas (11. 23. – 12. 21.)

Egzotikus fogások

Szereted a különleges ételeket,  és bár elég aktív vagy, ha stresszes vagy, vagy nem figyelsz oda a mennyiségre, könnyen felcsúszik rád pár kiló...

Fanny-tanács: Használd ki, hogy állandóan mehetnéked van. A különleges fogások helyett inkább eddig még nem űzött sportágakat próbálj ki.

Bak (12. 22. – 01. 20.)

A szokások rabja

Görcsösen ragaszkodsz a szokásaidhoz – sajnos néha a rosszakhoz is. Ez esetben pedig bizony lehetnek súlyproblémáid...

Fanny-tanács: Próbáld ki a mediterrán étrendet : sok zöldség, gyümölcs, hal, sovány szárnyas, némi tejtermék, olívaolaj és olajos magvak. A mennyiségekre fokozottan ügyelj!

Vízöntő (01. 21. – 02. 18.)

Többször kevesebbet

Rendkívül kreatív vagy a főzésben is, és hajlamos vagy arra, hogy naponta többször is „ünnepeld” az evés örömét. Ez okozhatja a súlyproblémáidat is.

Fanny-tanács: Nyugodtan ehetsz naponta 5-6 alkalommal, de mindig csak kis adagokat!  Próbáld az egyszerű ételeket is feldobni egy-egy különleges hozzávalóval. Így kiélheted a kreativitásod.

Halak (02. 19. – 03. 20.)

Édes rabság

Ha túlterhelt vagy stresszes vagy, az édességeknél keresel vigaszt, és gyakran nassolsz. Úgy érzed, a finomságok feltöltenek és megnyugtatnak.

Fanny-tanács: Fontos, hogy a reggelid és az ebéded laktató, de egészséges legyen, így délelőtt és délután, munka közben nem fogsz csoki után nyúlkálni. Vacsorára pedig már csak valami könnyűt egyél.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>
CITROMOS VÍZ, ZSÍRMENTES ÉTREND, CUKORELVONÁS: 3 DIÉTACSAPDA, AMIT ÉRDEMES KIKERÜLNI! >>> 
ZÓNADIÉTA - CSODAMÓDSZER, AMIVEL A VILÁGSZTÁROK FOGYNAK >>> 
3 TIPIKUS DIÉTACSAPDA, AMELYEKBE NAGYON KÖNNYŰ BELESÉTÁLNI >>> 
REGGELIZZ, MINT A KIRÁLYOK! EGYSZERŰ FOGYÓKÚRA 2 NAPOS MINTAÉTRENDDEL >>> 

Ezek is érdekelhetnek