Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 vacsoraszabály, amit be kell tartanod, ha diétázol!

default user icon
MME
A kiegyensúlyozott táplálkozás része a napi ötszöri, kis mennyiségű tápanyagbevitel, és ennek része egy kora esti vacsora is. Megfelelő időzítéssel és mennyiségekkel ez az étkezés is része lehet a diétádnak, íme 5 jó tanács, hogyan!
1.

Lefekvés előtt másfél-két órával már ne egyél zsíros és nehéz ételeket, mert azokat a szervezet csak lassan tudja lebontani. Szánj időt egy könnyű vacsora elkészítésére és elfogyasztására. Lehet az egy saláta, natúr csirkemell zöldségkörettel vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyér pulykamellsonkával és sok zöldséggel.

2.

A tudatos táplálkozás jegyében ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre is. Igyál sok szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát. A gyümölcsleveket inkább kerüld, mert tele vannak cukorral.

3.

Ismerd fel szervezeted igényeit: mérlegeld, hogy tested valóban ételt kíván-e, nem inkább csak folyadékot.

4.

Add meg a módját az étkezéseknek. Terítsd meg szépen az asztalt, és tálald gusztusosan a legegyszerűbb fogást is. Evés közben lehetőleg ne tévézz, ne számítógépezz és ne olvass könyvet vagy újságot. Egyél lassan, és rágj meg minden alaposan. Az étkezés minimum 20 percig tartson, és figyelj rá, mikor érzel teltségérzetet.

5.

Kis lépésekben indulj el a változtatás útján. Fokozatosan válts az egészséges ételekre, egyik nap próbáld ki a bulgurt rizs helyett, másik nap eritritet tegyél cukor helyett a teába, aztán cseréld le a zsírt és a növényi olajat olívára.

5+5 KÉRDÉS ÉS VÁLASZ AZ IDEÁLIS VACSORÁRÓL! >>> 
3 FONTOS KÉRDÉS A FOGYÁSRÓL! DIETETIKUSUNK VÁLASZOL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss