Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 egyszerű tipp, hogy elkerüld a bűnbeesést a diétád alatt

default user icon
MME
Néhány apró változtatás a környezetedben és az étkezési szokásaidban elősegítheti a fogyókúrád sikerét, hiszen nagyobb eséllyel kerülheted el a kisebb-nagyobb bűnbeeséseket.

Kapcsold ki!

Sok otthonban vacsora közben is bekapcsolva marad a televízió. Vizsgálatok szerint ilyenkor az ember hajlamos zsírosabb és cukrosabb, de főleg a kelleténél nagyobb mennyiségű ételt fogyasztani, hiszen félig-meddig mégiscsak nézi, hallgatja, mi megy a képernyőn, miközben falatozik. Így aztán az agya nem érzékeli, mikor elég, mikor lakott jól, hiszen a figyelme másra terelődik. Jobb tehát kikapcsolni a készüléket a családi étkezések alkalmával.

Érdemes elrejteni

Veled is előfordult már, hogy elöl maradt a kekszesdoboz vagy -zacskó, és jártadban-keltedben el-elropogtattál egy-egy darabot a nasiból? Nos, a vizuális inger komoly veszélyforrás! Ha az étel látható és könnyen hozzáférhető, az ember gyakran annak ellenére is elfogyasztja, hogy nem éhes. Tedd el a konyhaszekrénybe a nassolnivalókat!

Jobb, ha a konyhapulton marad…

Ebédnél érdemes a konyhában hagyni a fazekat, a serpenyőt, hiszen ha nincs karnyújtásnyira az étel, akkor az ember nem fog automatikusan újabb adagot szedni csak azért, mert kívánja a szeme az ínycsiklandó tésztát, sült krumplit vagy húst. Amit viszont nyugodtan tegyél fel az asztalra egy jó nagy tálban, az a vegyes saláta és a párolt zöldségköret. Ezekből nyugodtan falatozhatsz...

Tarts rendet!

A konyhában, kamrában uralkodó káosz és rendetlenség hangulatromboló hatása révén a fogyókúra sikerét is befolyásolhatja. Ráadásul egy takaros helyiségben az ember szívesebben nekiáll főzni – akár másnapra is –, ahelyett, hogy gyorsan, kapkodva csinálna magának egy felvágottas szendvicset.

Tányértrükk

Minél nagyobb a tányér, annál inkább megpakolja az ember, függetlenül attól, hogy mennyire éhes. Persze, a túl kicsi sem megfelelő, mert akkor meg hajlamos repetázni… A mennyiség szempontjából ideális tányér átmérője 22 cm. Nem árt tudni azt sem, hogy több fogy az ételből, ha ugyanolyan színű, mint a tányér, amire szeded, mivel így nehezebb megbecsülni a helyes mennyiséget.

Nem elég a szemmérték!

Ha fogyni szeretnél, nagyon fontos, hogy pontosan betartsd az előírt étrendet, különös tekintettel a mennyiségekre. Ha még nincs, szerezzen be egy konyhai mérleget, ha pedig már van, használja is minden alkalommal a körülbelül ennyi az annyi módszer helyett!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss