Csokoládéval, kakaóval
A magas kakaótartalmú étcsokoládéban antioxidánsok és rostok is találhatók. Helyes mennyiségben alkalmazva remek alapja lehet a diétába beilleszthető édességeknek is.
Csokis-almás zabkása
Hozzávalók (4 személyre): 50 g apró szemű zabpehely, 200 ml 0,1%-os tej, 1 db nagy alma, 50 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé, folyékony édesítőszer, őrölt fahéj
Elkészítése: A zabpelyhet felfőzzük a tejjel, majd engedjük egy kicsit megduzzadni. Ezután összekeverjük a lereszelt almával és az apróra darabolt étcsokival, ízlés szerint hozzáadjuk a folyékony édesítőt, és fahéjjal fűszerezzük.
Hamis bögrés brownie
Hozzávalók (1 személyre): 1 db banán, késhegynyi sütőpor, 1 ek zabpehelyliszt, 1 ek cukrozatlan kakaópor, őrölt fahéj, mézeskalács-fűszerkeverék, vaníliaaroma, folyékony édesítő
Elkészítése: A banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és a kakaóport. Megkóstoljuk, és ízlés szerint édesíthetjük, fűszerezhetjük. Bögrébe kanalazzuk, és mikróba rakjuk kb. 30 percre. Innen kivéve fogyasztás előtt picit pihentetjük.
Csokis gyümölcsfalatok
Hozzávalók (10-12 adaghoz): 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 púpozott ek zabkorpa, 1 db alma, 1 db körte (vagy ízlés szerinti gyümölcs, kivéve banán)
Elkészítése: A csokoládét egy kevés vízzel forró vízfürdő felett megolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a zabkorpával. A gyümölcsöket felvágjuk 10-12 darabra, ezeket a csokis zabkorpába mártogatjuk, és várunk, amíg megdermed a bevonatot.
TOP 10 KARCSÚSÍTÓ TIPP, AMIT MINDEN DIÉTÁZÓNAK ISMERNIE KELL
Túróval
Nagyszerű fehérje- és kalciumforrás! Fogyókúrázóként a zsírszegény változatból tud rengeteg finomságot elkészíteni, legyen szó akár a zöldfűszeres szendvicskrémről, akár az alábbi édességekről!
Citromos túrógolyó
Hozzávalók (4 darabhoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek zabkorpa, 1-2 csipet reszelt citromhéj, folyékony édesítőszer
Elkészítése: A túrót összedolgozzuk a zabkorpával és a citromhéjjal, majd ízlés szerint édesíthetjük. 1-1 db meggyet is tehetünk a masszából formázott golyók közepébe.
Erdei gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók (1 adaghoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek natúr joghurt, folyékony édesítőszer, 1-2 marék fagyasztott bogyósgyümölcs-mix, 4 db cukormentes háztartási keksz
Elkészítése: A túrót simára keverjük a joghurttal és ízlés szerinti mennyiségű édesítővel. A gyümölcsöket teflonserpenyőbe szórjuk, és kis lángon addig pároljuk, míg össze nem esnek, és kissé pépes állagú gyümölcsmártást nem kapunk. Ízlés szerint édesíthetjük. A kekszeket durvára törjük, majd a desszertespohárba rétegezzük a túrókrémmel és a gyümölcspéppel együtt.
Túrós sütemény
Hozzávalók (6-8 szelethez): 2 db tojás, 2 ek zabliszt, 500 g sovány túró, 100-200 ml zsírszegény tej, folyékony édesítőszer
Elkészítése: A tojásokat felverjük, majd összeforgatjuk a zabliszttel, a simára kevert túróval, annyi tejjel, amilyen állagúra szeretnénk a süteményt, ízlés szerint édesítőt is tehetünk bele. Szilikon piteformába öntjük, és kb. 45 percig 180 fokon megsütjük.