Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. A 3 tojássárgáját a porcukorral habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a citromok levét és lereszelt héját, és az első 3 tojás fehérjét (a tészta hozzávalóitól marad meg) kemény habbá felverjük, és szép lassan adagoljuk a kikavart sárgájához. Ez időben lassan adagoljuk a darált diót is.
A tészta egyik részét kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megkenjük 2 evőkanál barack- vagy eperlekvárral, rátesszük a töltelék felét, a második lapot is kinyújtjuk, rátesszük a töltelékre, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a megmaradt tölteléket. Egy jó óráig kelni hagyjuk.
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük 12 dkg porcukorral, és ráöntjük a tésztára. sütőbe tesszük, majd amikor a hab pirulni kezd, le kell takarni papírral, hogy a hab ne égjen el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre