Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekváros derelye házilag

default user icon
9 3.9/5

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • víz

Elkészítés

Megjegyzés

1 adag: 735 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Juciii21
Sziasztok! Én anyukámmal készítettem derelyét. :) Amikor összehajtogattam és lenyomkodtam utána kifolyt a lekvár. Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek ennek mi az oka? Bármilyen tanácsot elfogadok :)
lizaan
Én saját készítésű feketeribizli lekvárral készítem. Szerintem úgy a legjobb. ;)
lszilvike
A recept szuper szerintem, viszont elkövettem néhány hibát, amiket leírok, hogy ti ne kövessétek el: - nem főztem meg azonnal, ahogy elkészítettem, ezért kicsit megszáradtak a szélei és mire vízbe tettem már kezdtek szétnyílni - az előbbi hiba miatt kezdtett a lekvár kifolyni belőle, ezért nem főztem meg eléggé mindegyiket - nyújthattam volna vékonyabbra is... Ezeken kívül elsőre egész jó lett. Barack és eper lekvárral készítettem, a leveleket nem egymásra tettem, hanem az egyiket felvágtam négyszögletűekre és háromszög alakúra hajtottam össze, a másik levelet pohárral kivágtam és félköralakúra hajtottam össze, így meg lehet majd különböztetni a két féle ízt. A széleit nem az ujjaimmal, hanem villával nyomkodtam össze, nagyon szép lett.
yofreak
igazság szerint az igazi régi békebeli derelye nem állt másból mint lisztből, sóból és vízből hideg vízből nekem dédimamám isteni derelyét tudott készíteni ebből a receptből, ennél a receptnél véleményem szerint a langyos víz helyett hideg vizet kell használni mivel a langyos illetve meleg víztől a liszt csak megfő és minden tésztánál még ha nincs benne élesztő akkor is kicsit pihentetni kell és akkor nem lesz kemény
rooney10
nekem sajnos nem nagyon jött be.
Poetra
Sajnos nekem nagyon rágós lett. Ráadásul a 4 evőkanál olaj sok a 10 dkg morzsához. És 10 dkg morzsa kevés ennyi tészta befedéséhez.
verebtunde
Az én nagymamám is pontosan így készíti a derelyét. Ha valaki esetleg újat szeretne kipróbálni, zsemlemorzsa helyett mákban is meg lehet forgatni, a tányéron pedig sült vajjal meg lehet locsolni. Persze a porcukor sem maradhat le róla. Isteni!
hungrygirl
Pont olyan a recept ahogy edesanyam tanitotta.Vigyazat a szilva lekvarral,ne legyen tul folyekony,es aki szereti kis cukrot szorhat a tetejere.Jo etvagyat!
Kanga1
hajrá túrós derelye!!!

Hasonló Receptek

Magazin