Elkészítés: A leveles tésztából 2 db sütőlap nagyságú lapot sodrunk, és 200 fokon megsütjük.
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, diót. Összekeverjük és belevegyítjük a tojások felvert habját. Megsütjük.
A krémhez a tejjel és a liszttel pépet főzünk, amit kihűtünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan belekeverjük a kihűlt pépbe. (Ízlés szerint szórhatunk kakaóport is a felébe.)
Az egyik leveles tésztalap sima oldala kerüljön alulra, erre a krém felét rákenjük, majd a diós piskótalap következik, és erre a krém másik fele. A tetejére a 2. leveles tésztalap sima felével felfelé.
Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre