Dél indiai ananász curry

Bármily bizarrul is hangzik, a karfiol és a csicseriborsó kifogástalanul harmonizál az ananásszal és az indiai fűszerekkel.

Hozzávalók

  • 1/2 fej karfiol
  • 1 db ananász
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbérgyökér
  • 2 db paradicsom
  • 1 tk fekete mustármag
  • 1 tk őrölt görögszénamag
  • 1 tk kurkuma
  • 1 kisebb marék szárított currylevél
  • 1 chilipaprika
  • 200 g kókusztej
  • 400 g csicseriborsó (konzerv vagy beáztatott)

Elkészítés

    1. A karfiol külső leveleit leszedjük. Cikkekre vágjuk, száraz, forró grillserpenyőbe tesszük, mindkét oldalán átgrillezzük.
    2. Egy másik edényben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a mustármagot, a görögszénát, a kurkumát, a curryleveleket, és a chilipaprikát.
    3. Belenyomjuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért, majd egy perc múlva hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Két percig közepes lángon kevergetjük.
    4. Hozzáadjuk a kókusztejet, a lecsepegtetett csicseriborsót és az ananászt. A curryt felforraljuk, majd pár percig főzzük. Basmati rizzsel tálaljuk.

    MÉG TÖBB VEGÁN RECEPT VEGÁNMUFLONTÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek