Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dejós-almás kenyérfelfújt (máglyarakás)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg szeletelt kenyér
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 közepes alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg dejó (diópótló)
  • 5 dkg cukor a dejóhoz
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. A kenyeret kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük.

3. A dejót összekeverjük az 5 dkg kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal.

4. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a 4 evőkanál kristálycukorral.

5. Közben az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk egy lábasban, belerakjuk az almákat és a fahéjat. Néhány perc alatt megpároljuk.

6. Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit kivajazunk.

7. A kenyeret meglocsoljuk a tejjel, összekeverjük a cukros dejóval, a felét beleöntjük a tepsibe, ráhalmozzuk a párolt almát. Erre jön a maradék dejós kenyér.

8. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.

9. Közben a fehérjét apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.

10. Rásimítjuk a felfújt tetejére, visszatesszük a sütőbe, kicsit pirosra sütjük.

11. Langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

Én mindig lefagyasztom a maradék kenyérszeleteket és a fel nem használt tojásfehérjét, így mindig tudok hirtelen valami édességet sütni. Ha nincs tojásfehérje, lehet anélkül is, ekkor szép piros-ropogósra sütjük a tetejét.
- angela63

Ezek is érdekelhetnek

Friss