Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A kenyeret kb 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba tesszük.
3. A dejót összekeverjük az 5 dkg kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal.
4. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a 4 evőkanál kristálycukorral.
5. Közben az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk egy lábasban, belerakjuk az almákat és a fahéjat. Néhány perc alatt megpároljuk.
6. Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit kivajazunk.
7. A kenyeret meglocsoljuk a tejjel, összekeverjük a cukros dejóval, a felét beleöntjük a tepsibe, ráhalmozzuk a párolt almát. Erre jön a maradék dejós kenyér.
8. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
9. Közben a fehérjét apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
10. Rásimítjuk a felfújt tetejére, visszatesszük a sütőbe, kicsit pirosra sütjük.
11. Langyosan tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre