Elkészítés: A legyalult tököt megsózom és kevés ecetet öntök rá. Az ecet azért szükséges, mert főzéskor a tök nem fog szétfőni, ropogós marad.
Amíg a tök áll, a hagymát felaprítom. Egy lábosba olajat öntök (kb. 1,5-2 evőkanálnyi) és kb. 2 evőkanál lisztet szórok rá. Ezt kissé megpirítom, és az összevágott hagymát üvegesre párolom rajta. A tűzről levéve tört paprikát adok hozzá, majd a gyengéden kinyomott tököt is hozzáadom az aludtejjel és kevés vízzel, jól elkeverem. A félbevágott tv paprikát is hozzáadom.
Ha még fiatal a tök, kb. fél órányi főzés is elegendő. Ha szükséges, még sózom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre