Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Decemberi programajánló

Az adventi időszak, a Mikulás, a karácsony mind-mind a várakozásról, a csodavárásról, a közös programokról, az együtt töltött délutánokról szól. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget a decemberi programjavaslatokkal.
2009.12.03-06. - II. Szent Miklós Pálinkaünnep, Budapest

Idén másodszorra kerül megrendezésre a Szent Miklós Pálinka Ünnep. 2007 óta Szent Miklós Napja egyben a Magyar Pálinka Napja is, hiszen Szent Miklós a pálinkások védőszentje. A fesztivál fő mozzanataként Magyarország legjobb pálinkáit fogadja a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, s ezzel a Gyulán megrendezett Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny eredménye alapján Magyarország Legjobb Pálinkája címet elnyert párlatok gyarapítják megőrzendő nemzeti kincseink sorát. A négynapos eseményen kiállítók sokasága várja látogatóinkat. Bemutatkoznak Magyarország pálinkás cégei, akiknél természetesen mód nyílik kóstolásra és vásárlásra egyaránt.

www.palinkafesztival.hu

 


2009.12.04-06. - VI. Kárpát-medencei mézfesztivál, Zalaegerszeg

A Kárpát-medencei Mézfesztivál hagyományőrző, a Kárpát-medence mézfajtáit, mézalapú natúr élelmiszereit, termékeit bemutató fesztivál, amely egészségmegőrző, az egészséges táplálkozást népszerűsítő rendezvény. A vendégeknek a fesztivál alkalmával bőven van lehetőségük arra, hogy a gyógyító hatásáról is jól ismert édességet megkóstolhassák, és a leginkább tetsző fajtáját meg is vásárolhassák.

Ha mézes heteket nem is, pár igazán kellemes mézes napot biztosan kínál a fesztivál. A fesztivál alatt adventi süteményverseny, mézeskalácsverseny, mézkóstoló, méz alapú ételek és italok bemutatója, méhészeti vetélkedők is lesznek és újraválasztják a Mezei Mézkirályt is.

www.zalaegerszeg.hu


2009.12.05. - Forraltbor-főző verseny, Badacsonytördemic

A Badacsony környéke a szemnek és a szájnak is tartogat szépséget, a téli Balaton képei mellett a helyi borospincék hangulata is megfogja a látogatókat. Forraltbor-főző vetélkedő, Borbála búcsúztató - Luca váró borforralás mellett egy igazi helyi finomságot, a karácsonyi mandulás kalácsot is megkóstolhatják. A recept a helyi Herczeg Ferenc emlékházból került elő. Több mint száz éve már annak, hogy a neves író, újságíró mamája ezt a süteményt készítette az ünnepekre.

www.badacsonytordemic.hu


2009.12.05. - III. Hagyományőrző Mikulás napi disznótoros, Révfülöp

Nem múlhat el tél egy igazi, hamisítatlan disznótor nélkül, ahol a hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítik fel a rendezők a régi falusi disznóvágásokat. Reggelre pálinka, napközben hamuban sült pogácsa és forralt bor, délben toros káposzta és frissen sült pecsenye, ebéd után hurka és kolbászkészítés. A gyerekeket napközben Mikulás napi programok - kézműves foglalkozások, vetélkedők, versenyek, Mikulás-túra a Milleneumi kilátóhoz, lovasbemutató, állatsimogató és természetesen a Mikulás - szórakoztatja.

www.vakaciotabor.hu


2009.12.11-13. - II. Méz- és kalácsfesztivál, Gyula

A fesztiválra érkezőket egy teljes hétvégén át több helyszínen csábítják az élvezetek: cukrászati, méz, mézeskalács, méhészeti kiállítás és vásár. A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot. A szakmai előadásokon az érdeklődő kedvet kaphat a méhészet csínját-bínját kitanulni, és naprakész információkat is szerezhet. A társéttermekben pedig megízlelheti a legkülönlegesebb mézes ételeket és lelket melengető italokat, s utána a Várfürdőben megismerheti a mézes masszázst, és az egyedülálló mézes szaunát.

www.mezeskalacs.hu


2009.12.19-20. Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár, Gyenesidás

Gyenesidáson adventi gesztenyesütést és karácsonyi vásárt rendeznek. A fesztivál alatt lesz adventi gyertyagyújtás, gesztenyesütés, bordalcsokor, betlehemesek előadása, gesztenyés sütemények és mézeskalács házikók versenye, halászlékóstolás, tombola és kézműves vásár. A vendégek az első forralt bor megvételével egy sorsjegyet kapnak, mellyel a vasárnapi tombolasorsoláson értékes ajándékokat nyerhetnek.

www.gyenesidas.info.hu


2009.12.24. - Karácsonyi Szentölt Halászlé Vásár, Szeged

1997 óta működik Szegeden, a Roosevelt téren a karácsonyi szentölt halászlé intézménye, a helyi étteremtulajdonos jóvoltából. A halászléért sorban álló, éttermekből azt hazavinni kívánó emberek számára a 24-i reggel nem csak az ételhordóval való sorbaállást jelenti, hanem külön kis ünnep az ünnepen belül. Forralt borral, mézes teával.

www.szeged.hu


2009.12.27-30. - Szilveszteri forralt boros esték, Zalakaros

Karácsony után, Szilveszter előtt Zalakaros újra megtelik fürödni, pihenni és szórakozni vágyó vendégekkel. A kézműves sátrakban – dacolva a hóviharral – vásárfiát vehetünk, beszerezhetjük a szilveszteri kellékeket, és közben jóféle karosi forralt borral vagy punccsal melegíthetjük át átfázott lelkünket…

www.zalakaros.hu


2009.12.28. - VI. téli boros-toros, Markaz

A disznótorhoz és a borhoz kapcsolódó hagyományőrző rendezvény disznóvágással, újbor kóstolással, borapród-választással, máglyákkal, pálinkával, forralt borral, forró teával és puncsitallal, lovas-és kutyaszánnal, cigányzenével és toros vacsorával.

www.markaz.extra.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss