Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Decemberi menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.
Heti menü – 2013. december 23 - 29.

Hétfő

Előétel: Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissant-nal
Főétel: Cukkinis-húsos ragu metélttel
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt tarhonyával

Kedd – Szenteste

Reggeli: Cézár saláta pirítóssal
Előétel: Korhely halászlé
Főétel: Fűszeres marhapecsenye burgonyakrokettel
Főétel: Rántott ponty gombapörköltes kelkáposztatekerccsel
Desszert: Diós, gesztenyés és mákos bejgli
Vacsora: Töltött pulykamell egészben sütve
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes burgonyasaláta tojással és póréhagymával

Szerda - Karácsony

Reggeli: Csirkemájpástétom hagymalekvárral
Előétel: Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Főétel: Karácsonyi kacsasült
Főétel: Családi töltött káposzta
Desszert: Zserbó
Vacsora: Marinírozott hal
Vegetáriánus ajánlat: Mézes olajban sült kecskesajt

Csütörtök - Karácsony

Reggeli: Karácsonyi kakaó, gyümölcskenyér
Előétel: Tejszínes fácánleves túrógombóccal
Főétel: Aszalt szilvás libamájjal töltött borjúszelet szarvasgombával, bazsalikomos krumplipüré
Főétel: Bőrös fogasfilé roston színes zöldségekkel
Desszert: Flódni
Vacsora: Mustáros-fehérboros lazac töltött tojással
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült édeskömény kecskesajttal

Péntek

Előétel: Zöldséges sajtleves
Főétel: Csirkés padlizsánragu
Desszert: Maradék karácsonyi sütik :)
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségnapi muszaka

Szombat

Reggeli: Orosz hússaláta friss zsemlével
Előétel: Fokhagymakrémleves
Főétel: Bőrös vadmalac pörkölt, házi galuskával, vörösborral leöblítve
Desszert: Narancs
Vacsora: Tepertőkrémes szendvics lilahagymával
Vegetáriánus ajánlat: Mártogatós sült camembert

Vasárnap

Reggeli: Csokis-kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Sütőtökkrémleves
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva
Desszert: Csokis-almás süti
Vacsora: Jércesaláta pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Rakott krumpli sült zöldségekkel

Heti menü – 2013. december 16 - 22.

Hétfő

Előétel: Kelkáposztás zöldségleves
Főétel: Kolbászos pásztortarhonya ecetes almapaprikával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges penne

Kedd - mára ajánlom a márványsajtot

Előétel: Céklaleves márványsajtos pirítóssal
Főétel: Márványsajtos-szalonnás csirkemell
Desszert: Ildikó sajtos pogácsája
Vegetáriánus ajánlat: Frittata kéksajttal

Szerda

Előétel: Paradicsomleves
Főétel: Fokhagymás juhtúróval töltött rántott gomba jázmin rizzsel, tartármártással
Desszert: Sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal

Csütörtök

Előétel: Csurgatott tojásleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék, Stefánia vagdalt
Desszert: Tejbegríz kakaóporral meghintve
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposztafasírt curry-vel és magokkal

Péntek

Előétel: Tejszínes-fahéjas szilvaleves
Főétel: Karfiolos csirkecomb penne tésztával
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös borsó nokedlivel

Szombat

Reggeli: Franciasaláta gazdagon, hagymás-sajtos baguette
Előétel: Kéksajtkocsonya kandírozott zöld fügével
Főétel: Fűszeres szaftos sertéssült sütőtökös házitésztával
Desszert: Pávaszem sütemény
Vacsora: Hagymás rakott tojás, most juhtúróval bolondítva
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gomba

Vasárnap

Reggeli: Gyümölcskenyér tejjel
Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Fácánmell Gróf Széchenyi módon
Desszert: Banános gofri csokiöntettel
Vacsora: Velős zsemle rántva, jókora fröccsel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Radicchio saláta beluga lencsével és avokádóval

Heti menü – 2013. december 09 - 15.

Hétfő

Előétel: Paradicsomos krumplileves tojással
Főétel: Babos virslipörkölt
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyapürével töltött pritaminpaprika

Kedd - célkeresztben a gesztenye

Előétel: Gesztenyekrémleves gombával és sonkacsíkokkal
Főétel: Almás-gesztenyés csirkemell baconnel
Desszert: Gesztenyés-meggyes sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Erdei gombás-gesztenyés metélt

Szerda

Előétel: Ananászleves
Főétel: Currys csirke kókusztejjel és rizzsel
Desszert: Tiramisu-pohárkrém
Vegetáriánus ajánlat: Csicseriborsó curry spenótos rizzsel

Csütörtök

Előétel: Zöldborsós pulykaraguleves
Főétel: Brokkolis zöldborsófőzelék pirított csirkehússal
Desszert: Avokádóturmix
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék extra

Péntek

Főétel: Alföldi gulyásleves
Desszert: Stíriai metélt gránátalmasziruppal
Vegetáriánus ajánlat: Karfiolos tekercs

Szombat

Reggeli: Bundáskenyér citromos teával
Előétel: Sajtkrémes brokkolileves
Főétel: Sült kacsacomb birsalmás párolt káposztával és brokkolis krumplipürével
Desszert: Gondűző süti
Vacsora: Töki pompos (krumplis kenyérlángos) pohár borral
Vegetáriánus ajánlat: Könnyű parajgaluskák zsályás vajjal

Vasárnap

Reggeli: Briós kakaóval
Előétel: Maroshegyi gombócleves
Főétel: Káposztás-babos húsgombóc kolbásszal
Desszert: Mézeskalács-házikók és adventi koszorú
Vacsora: Kaszinótojás franciasalátával, zsemlével, pohár sör
Vegetáriánus ajánlat: Mozzarellás saláta

Heti menü – 2013. december 02 - 08.

Előétel: Könnyű burgonyakrémleves
Főétel: Zöldséges ludaskása
Desszert: Piskóta csokiöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Céklás rizottó

Előétel: Scotch broth (Skót húsleves)
Főétel: Ír bárány- vagy birkaragu
Desszert: Angol répatorta
Vegetáriánus ajánlat: Wales-i bundáskenyér

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Zöldbabos zöldségtál pulykahússal
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Zöldbabpörkölt korpás galuskával

Előétel: Cukkínileves Dzsémi-módra
Főétel: Fűszeres krumplifőzelék sült oldalassal
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Savanyú krumplifőzelék gombával

Előétel: Gazdag erőleves
Főétel: Sertésborda májjal és erdei gombával
Desszert: Lángoló banán
Vegetáriánus ajánlat: Pireuszi szendvics

Reggeli: Ropogós müzli gyümölcsjoghurttal, narancslé
Előétel: Tárkonyos halraguleves
Főétel: Milánói borjúcsülök
Desszert: Ostoros rétes
Vacsora: Zöldséges-sonkás aszpik
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos nokedli

Reggeli: Főtt virsli mustárral vagy ecetes tormával, tea
Előétel: Rumos szilvaleves
Főétel: Vértesi erdész tokány
Desszert: Almás piskóta vaníliás krémmel
Vacsora: Pizza, kedvünk szerinti feltéttel
Vegetáriánus ajánlat: Flamand sajtszelet tormamártással

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin