Keress receptre vagy hozzávalóra

Debrecenis-paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók

  • 2 pár debreceni (vagy ízlés szerinti kolbász)
  • 30 dkg tészta (pl. fusilli)
  • 10 dkg sajt (pl. parmezán, edami..)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 chilipaprika (vagy chilikrém)
  • 1 tk köménymag (vagy őrölt kömény)
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

Elkészítés

    1. A kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a paradicsomot felszeleteljük.
    2. Egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd hozzáadjuk a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit (vagy chilikrémet) és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.
    3. Ezután ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, és  besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Lehúzzuk a tűzről, majd lefedjük, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.
    4. Közben enyhén sós vízben kifőzzük tésztát, leszűrjük, és hozzáöntjük a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan összeforgatjuk.
    5. Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát, ízlés szerint további reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek