Debreceni tokány

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 húsos paradicsom
  • 2 paprika
  • 25 dkg debreceni kolbász

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A füstölt szalonnát aprókockára vágjuk.

    Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával és a köménnyel. Kevés vízzel felengedjük, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, húsukat cikkekre vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, valamint a kolbászt. Együtt készre pároljuk. Hagymás tört burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 668 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 1 évvel ezelőtt
Egyszerű és gyors, igaz debreceni helyett én mással készítettem.
Fülöp Sándor 1 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 37. hét.
D Norbi 2 évvel ezelőtt
Köszi a finom receptet! Kolbásszal töltött karaj helyett ez lett az Újévi ebédünk. Ezért abból csináltam ami itthon volt: lángolt kolbász, rövidkaraj, szeletben sütve. Végül megszórtam lila hagymával+ petrezselyemmel.

Hasonló Receptek

Magazin