A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, majd hozzáadjuk a meglangyosított mézet, és a fűszeres lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. Hagyjuk megdermedni, vagy 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percre.