Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Debreceni mézeskalács

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl langyos méz
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet  összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, majd  hozzáadjuk a meglangyosított mézet, és a fűszeres lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.
    2. Kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.
    3. A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. Hagyjuk megdermedni, vagy 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percre.

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CUKORMÁZ: 8 ISTENI RECEPT + 5 PROFI TIPP >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Debreceni mézeskalács recept?


Magazin