Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Debreceni krumplitál

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, 2 fejet kockázunk, egyet szeletelünk és karikáira szedjük.

A szalonnát keskeny csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasszuk, hozzákeverjük a kockázott hagymát, aranysárgára pirítjuk. Paprikázzuk, 2 dl vízzel felöntjük, és beletesszük az egész debreceniket, kb. 7-8 percig pároljuk. Ezután a debreceniket kivesszük, vastag karikákra vágjuk, és visszatéve zsírjára sütjük.

Közben a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és 5 dl olajban ropogósra sütjük. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, és a 2 dl olajban aranyszínűre sütjük. A krumplit papírtörlőn lecsöpögtetjük, sózzuk, tányérra rendezve rászedjük a szaftos debreceniket, és a pirított hagymakarikákat körbeszórjuk.

Megjegyzés

Laktató, gyorsan elkészíthető egytálétel.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss