A krémes tésztájának elkészítéséhez a lisztet a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, majd a tejben feloldott szalalkálit, a cukrot, és végül a sót. Jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk. Egyenként sütjük meg 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt. Deszkára tesszük.
Közben a krémhez forró vízfürdő felett habüstben összekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű vaníliakrémet főzünk belőle. Még forrón kenjük a krémet, egyenletesen elosztva a megsült piskótalapokra.
Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral, és vizes késsel 2 ujjnyi széles, hosszúkás szeletekre vágjuk.