Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Debreceni krémes

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krémes tésztájának elkészítéséhez a lisztet a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, majd a tejben feloldott szalalkálit, a cukrot, és végül a sót. Jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk. Egyenként sütjük meg 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt. Deszkára tesszük.
  3. Közben a krémhez forró vízfürdő felett habüstben összekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű vaníliakrémet főzünk belőle. Még forrón kenjük a krémet, egyenletesen elosztva a megsült piskótalapokra.
  4. Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral, és vizes késsel 2 ujjnyi széles, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek