Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyaszelet

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Előkészítés: A datolyát kimagozzuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a datolyával együtt durvára vágjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, és a datolya-mazsola keverékhez adjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 25x35 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sütőport és 1 csipet sót. A vajat/margarint kis kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját, összegyúrjuk. 1/3 részét félretesszük, 2/3 részét pihentetés nélkül, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk. A tésztára simítjuk a lekvárt, majd a datolyás masszát. Nagy lyukú
reszelőn a tetejére reszeljük a félretett tésztát, megszórjuk a morzsacukorral (vagy a durvára vágott mandulával), és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük. Még melegen, papírostul deszkára emeljük, és 3x7 cm-es rombuszokra
vágjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés

1 szelet: 585 kJ/140 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss