Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Datolyás-narancsos sült kacsacomb

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db közepes nagyságú kacsacomb
  • 15-20 dkg datolya
  • 2 dl narancsos üdítőital
  • 1 db narancs
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál vaj
  • citrom
  • 1 teáskanál barnacukor

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombok bőrét bevagdossuk, majd a combokat sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk.

    Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük, majd a combok mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük /először a bőrös felét/, és felöntjük a narancsos üdítőital felével, lefedve alacsony hőfokon pároljuk.

    Közben a datolyát megmossuk, félbevágjuk, magját kivesszük. A narancsot is megmossuk, levét kifacsarjuk, héját lereszeljük. A datolyát, a narancslét és a kevés narancshéjat hozzáadjuk a combokhoz, majd készre pároljuk. A maradék üdítőitallal szükség szerint felöntjük.

    A puha és omlós combokat kivesszük a serpenyőből. A pecsenyeléhez barnacukrot, vajat adunk, és jól besűrítjük, és a combokra öntjük.

    Ánizsos lilakáposztával, burgonyapürével körítjük.

Megjegyzés

Egyszerre édes, gyümölcsös, illatos, ragacsos ízü sültet fogyaszthatunk.
Készíthetjük fele-fele arányban narancs- és citromlével.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tangled
Nagyon finom, fűszeres étel, könnyen elkészíthető. Sajnos nekem a datolya szétfőtt mire besűrűsödött a szósz, lehet hogy azért, mert aszalt datolyát használtam. Csirkéből készítve is finom.
tunde77
Kedves Buksz39! Elkészítettem ezt az ételt a családnak és igen nagy sikert arattam vele :). Köszönön neked ezt a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin