Elkészítés: A kacsacombok bőrét bevagdossuk, majd a combokat sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük, majd a combok mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük /először a bőrös felét/, és felöntjük a narancsos üdítőital felével, lefedve alacsony hőfokon pároljuk.
Közben a datolyát megmossuk, félbevágjuk, magját kivesszük. A narancsot is megmossuk, levét kifacsarjuk, héját lereszeljük. A datolyát, a narancslét és a kevés narancshéjat hozzáadjuk a combokhoz, majd készre pároljuk. A maradék üdítőitallal szükség szerint felöntjük.
A puha és omlós combokat kivesszük a serpenyőből. A pecsenyeléhez barnacukrot, vajat adunk, és jól besűrítjük, és a combokra öntjük.
Ánizsos lilakáposztával, burgonyapürével körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre