Datolyás crumble

Hozzávalók

  • A morzsához:
  • 20 dkg zabpehely
  • 12 dkg rozsliszt
  • 2 k méz
  • 3 marék durvára tört dió
  • 15 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg datolya
  • 2 dl forró víz
  • 3 ek durvára tört dió
  • 1 citrom héja
  • 1/2 db citrom leve
  • Tetejére:
  • 2 ek méz
  • 10 dkg csokoládéforgács

Elkészítés

    1.

    A datolyát beáztatjuk a forró vízbe, közben egy másik edényben összekeverjük a morzsához valókat.

    2.

    Utóbbi felét belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, majd elkészítjük a tölteléket.

    3.

    Összeturmixoljuk a datolyát a vízzel és a dióval, plusz belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd rákanalazzuk a tepsis masszára. A tetejére pedig rárakjuk a maradék morzsát, amely közé csokoládéforgácsot hintünk.

    4.

    200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből rákanalazzuk a mézet és visszatoljuk a meleg sütőbe, de vigyázni kell, nehogy megégjen a teteje. 

Nem szeretem, ha a gyerekek vásárolt kekszet rágcsálnak, de a sütés sem a kedvenc foglalatosságom. Ezért a gyors variációkat keresem, mint ez a crumble: kívül ropogós, de nem száraz! Belül gyümölcsös, de nem túl édes.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin