Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyás crumble

default user icon
MME
Hozzávalók
  • A morzsához:
  • 20 dkg zabpehely
  • 12 dkg rozsliszt
  • 2 k méz
  • 3 marék durvára tört dió
  • 15 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg datolya
  • 2 dl forró víz
  • 3 ek durvára tört dió
  • 1 citrom héja
  • 1/2 db citrom leve
  • Tetejére:
  • 2 ek méz
  • 10 dkg csokoládéforgács

Elkészítés

1.

A datolyát beáztatjuk a forró vízbe, közben egy másik edényben összekeverjük a morzsához valókat.

2.

Utóbbi felét belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, majd elkészítjük a tölteléket.

3.

Összeturmixoljuk a datolyát a vízzel és a dióval, plusz belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd rákanalazzuk a tepsis masszára. A tetejére pedig rárakjuk a maradék morzsát, amely közé csokoládéforgácsot hintünk.

4.

200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből rákanalazzuk a mézet és visszatoljuk a meleg sütőbe, de vigyázni kell, nehogy megégjen a teteje. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss