A datolyát beáztatjuk a forró vízbe, közben egy másik edényben összekeverjük a morzsához valókat.
Utóbbi felét belesimítjuk egy kivajazott tepsibe, majd elkészítjük a tölteléket.
Összeturmixoljuk a datolyát a vízzel és a dióval, plusz belereszeljük a citromhéjat és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd rákanalazzuk a tepsis masszára. A tetejére pedig rárakjuk a maradék morzsát, amely közé csokoládéforgácsot hintünk.
200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből rákanalazzuk a mézet és visszatoljuk a meleg sütőbe, de vigyázni kell, nehogy megégjen a teteje.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre