Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyacsók

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét 20 dkg cukorral és a feketekávéval gőz fölött sűrűre főzzük. Főzés után hozzákeverjük az apróra vágott diót, a kimagozott, kis darabokra szeletelt datolyát és a vaníliás cukrot.

Az ostyát körülbelül 5x4 cm-es lapocskákra vágjuk, és dió nagyságú csókokat rakunk a közepére.

Meleg sütőbe téve lassan szárítjuk.

A tojássárgáját 10 dkg cukorral és 1 kávéskanálnyi liszttel jól elkeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat.

Ezzel a sárga krémmel bekenünk egy sima ostyát, és összeragasztjuk egy már megszárított csókossal. Nagyon mutatós, finom édesség.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss