Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darázsfészek V.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 65 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A maradék tejjel, a cukorral, a liszttel, a tojással és 1 kávéskanál sóval alaposan kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük, közben egyszer finoman átgyúrjuk.

    A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük.

    A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A vajat felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk.

    Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és fél órán át pihentetjük.

    A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot kb. 20 percig sütjük a sütőben. A cukrot elkeverjük a tejben, megkenegetjük vele a kalácsot, és további kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve, még melegen meghintjük a vaníliás cukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin