Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darázscsípés barackos pudingkrémmel (Bienenstich)

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 37,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 12 dkg méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 14 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg mandulaforgács
  • A töltelékhez:
  • 6 friss barack (vagy konzerv)
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg méz
  • 25 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 evőkanál mézzel és pici tejjel megfutattjuk. A liszthez adunk 5 dkg vajat és 8,5 dkg mézet, majd a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk, kelesztjük, legalább háromszor átgyúrjuk. Kissé belisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra, kivajazott tepsibe helyezzük.

6 dkg cukrot a tésztához való maradék mézzel, 9 dkg vajjal és a mandulalapocskákkal felfőzzük, kicsit hűtjük, majd a kelt tésztán eloszlatjuk.

A tésztát 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük. A tésztát két lapra vágjuk, a felső mandulalapos részt 12 egyforma szeletre osztjuk.

A töltelékhez a pudingot szokásos módon 4 dl tejjel elkészítjük. A vajat habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pudingot.

A kihűtött pudingkrémet az alsó tésztalapra kenjük, megszórjuk a felaprított barackkal, majd a 12 szelet mandulás tésztával befedjük.

Megjegyzés

Ez az eredeti német darázscsípés, lehet szezonális gyümölcsökkel készíteni, kedv és szájíz szerint variálni...

Német lakosként soha nem láttam még sütőporos darázscsípést, nem is tudom elképzelni, milyen lehet, tradicionális biztos nem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss