Elkészítés: Az élesztőt 1 evőkanál mézzel és pici tejjel megfutattjuk. A liszthez adunk 5 dkg vajat és 8,5 dkg mézet, majd a felfuttatott élesztőt is. Összegyúrjuk, kelesztjük, legalább háromszor átgyúrjuk. Kissé belisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra, kivajazott tepsibe helyezzük.
6 dkg cukrot a tésztához való maradék mézzel, 9 dkg vajjal és a mandulalapocskákkal felfőzzük, kicsit hűtjük, majd a kelt tésztán eloszlatjuk.
A tésztát 30-35 perc alatt 180 fokon megsütjük. A tésztát két lapra vágjuk, a felső mandulalapos részt 12 egyforma szeletre osztjuk.
A töltelékhez a pudingot szokásos módon 4 dl tejjel elkészítjük. A vajat habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pudingot.
A kihűtött pudingkrémet az alsó tésztalapra kenjük, megszórjuk a felaprított barackkal, majd a 12 szelet mandulás tésztával befedjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre