Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darás metélt őszibarackkal és kökénylekvárral

Hozzávalók

  • 20 dkg szélesmetélt tészta
  • 1 db őszibarackkonzerv
  • 3 dl búzadara
  • kökénylekvár
  • porcukor
  • olaj

Elkészítés

    1. Az enyhén sózott búzadarát állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor pirulni kezd, alacsony hőfokon pirítjuk tovább, mert hamar megég. Levesszük a tűzről, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kissé ellepje. Összekeverjük, majd lefedjük, hogy a gőzben megpuhuljon.
    2. A tésztát forrásban lévő sós vízben, olajat is hozzátéve al dentére megfőzzük.
    3. A tálalótálba tesszük a megpuhult búzadarát és megszórjuk porcukorral, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a leszűrt tésztát, amit nem öblítünk át hideg vízzel. Összeforgatjuk a darával. Tálaláskor őszibarackot és kökénylekvárt adunk mellé.

Megjegyzés

A házilag készített kökénylekvárral nagyon ízletes.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Van ember kicsiny országunkban ki ezt a finom ételt nem szereti? Nekünk ma eperrel (szósszal) lett tálalva.

Hasonló Receptek

Magazin