Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darás metélt őszibarackkal és kökénylekvárral

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az enyhén sózott búzadarát állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Amikor pirulni kezd, alacsony hőfokon pirítjuk tovább, mert hamar megég. Levesszük a tűzről, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy kissé ellepje. Összekeverjük, majd lefedjük, hogy a gőzben megpuhuljon.
  2. A tésztát forrásban lévő sós vízben, olajat is hozzátéve al dentére megfőzzük.
  3. A tálalótálba tesszük a megpuhult búzadarát és megszórjuk porcukorral, majd összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a leszűrt tésztát, amit nem öblítünk át hideg vízzel. Összeforgatjuk a darával. Tálaláskor őszibarackot és kökénylekvárt adunk mellé.

Megjegyzés

A házilag készített kökénylekvárral nagyon ízletes. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss