Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Daramorzsa (császármorzsa)

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl búzadara
  • 2,5 dl rétesliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • 1/2 citrom héja
  • 10 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint porcukor és lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát és a citromhéjat habverővel összekeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is.

    A margarint egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és beleöntjük a masszát, fedőt teszünk rá. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, tovább sütjük, vastagabb aranysárga kéreg képződik az alján. Ezután 4 felé választom, átfordítom, majd folyamatosan kevergetve (egy nagy villával), addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.

    Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Katty08
\"A darával vagy liszttel, vagy mindkettővel készített császármorzsa legalább akkora horderejű kérdés, mint hogy bajai vagy szegedi módra főzünk egy halászlevet. Pedig a két változat két külön étel két külön névvel, a darás ugyanis

Hasonló Receptek

Magazin