Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált marhahús salátabölcsőben

default user icon
MME
1
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

Karikázzuk fel az újhagyma fehér részét. Süssük üvegesre a finomra vágott gyömbérrel és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk meg és pároljuk puhára.

2.

Az újhagyma zöld részét, valamint az uborkát vágjuk gyufaszál nagyságúra. A jégsalátából tegyünk félre 4 szép levelet, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A mogyorót vágjuk durvára.

3.

Adagoljuk az egész salátalevelekbe a felaprított salátát és uborkát, locsoljuk meg a szezámolajjal, hintsük meg a lime kifacsart levével, majd halmozzuk rá a pirított darált húst. Szórjuk rá a kimagozott, felcsíkozott paprikát és újhagymát, valamint a felaprított mogyorót. Végül szórjuk meg a durvára vágott korianderrel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss