Darált marhahús salátabölcsőben

Hozzávalók

  • 60 dkg darált marhahús
  • 4 ek olaj
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg gyömbér
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 1/2 db lime
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1/2 db kígyóuborka
  • 4 ek szezámolaj

Elkészítés

    1.

    Karikázzuk fel az újhagyma fehér részét. Süssük üvegesre a finomra vágott gyömbérrel és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk meg és pároljuk puhára.

    2.

    Az újhagyma zöld részét, valamint az uborkát vágjuk gyufaszál nagyságúra. A jégsalátából tegyünk félre 4 szép levelet, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A mogyorót vágjuk durvára.

    3.

    Adagoljuk az egész salátalevelekbe a felaprított salátát és uborkát, locsoljuk meg a szezámolajjal, hintsük meg a lime kifacsart levével, majd halmozzuk rá a pirított darált húst. Szórjuk rá a kimagozott, felcsíkozott paprikát és újhagymát, valamint a felaprított mogyorót. Végül szórjuk meg a durvára vágott korianderrel.

Ha még ennél is különlegesebb salátát szeretnénk, a jégsaláta helyett használhatunk madársalátát és rukkolát is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin