Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött tök II.

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.

A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadunk 1 kávéskanálnyi tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a 2 fél tökbe töltjük. A tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsával elkevert tejföllel, alufóliába tekerjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, és addig
sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük.

A töltött tököt előételként, de burgonyapürével főételként is tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss