Keress receptre vagy hozzávalóra

Darált hússal töltött sajtos kelkáposztalevél

Hozzávalók

  • 6-8 db kelkáposztalevél (nagyobb)
  • 15-20 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb. 4-5) alatt félpuhára főzzük. Ezután leöntjük róla a főzővizet, majd hideg vízzel leöblítjük a leveleket. Végül óvatosan, egyesével kiszedjük a vízből és alaposan lecsepegtetjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük a leveleket.
    2. A rizst enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
    3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és párolni kezdjük az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve fehéredésig pirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Végül néha megkeverve zsírjára sütjük.
    4. Ezután az elősütött húst összekeverjük az előzőleg puhára főzött rizzsel. Egy káposztalevelet kiterítünk, a közepére teszünk a darált húsos keverékből. Ezután ráhajtjuk a két szélét, majd szorosan feltekerjük (minden levéllel így járunk el).
    5. Egy sütőformát vastagon kikenünk a vajjal, majd belehelyezzük egymás mellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután meglocsoljuk a tejföllel, majd ráreszeljük a sajtot. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin