Darált hússal töltött sajtos kelkáposztalevél

Hozzávalók

  • 6-8 db kelkáposztalevél (nagyobb)
  • 15-20 dkg darált hús
  • 5 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A káposztaleveleket enyhén sós vízben, pár perc (kb. 4-5) alatt főzzük félpuhára. Ezután öntsük le róla a főzővizet, majd hideg vízzel öblítsük le a leveleket. Végül óvatosan, egyesével szedjük ki a vízből és csepegtessük le alaposan, majd kiterítve tegyük egy tálcára a leveleket.
    2. A rizst enyhén sós vízben 20 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le, és tegyük félre.
    3. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és kezdjük el párolni az olívaolajon. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst is. Kevergetve pirítsuk fehéredésig a húst, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Végül néha megkeverve süssük zsírjára.
    4. Ezután az elősütött húst keverjük össze az előzőleg puhára főzött rizzsel.
    5. Terítsünk ki egy káposztalevelet, majd tegyünk a közepére a darált húsos keverékből. Ezután hajtsuk rá a két szélét, majd szorosan tekerjük fel (minden levéllel így járjunk el).
    6. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon a vajjal, majd helyezzük bele egymás mellé a megtöltött káposztaleveleket. Ezután locsoljuk meg a tejföllel, majd reszeljük rá a sajtot.
    7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd helyezzük a tányérokra a tekercseket, és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin