Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött paradicsom

MME MME
2 4.4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 255 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss